Valoarea nutrițională uimitoare a cânepei

Interesant pentru noi toți: Valoarea nutrițională uimitoare a cânepei

Valoarea nutrițională uimitoare a cânepei.

Ce mâncăm și cum se obține se joacă din ce în ce mai mult pe conștiința noastră. Atât din motive de sănătate, cât și din motive de mediu, mai mulți dintre noi suntem dornici să găsim alternative nutritive și mai durabile la dieta noastră. Există o plantă care are potențialul de a satisface atât cerințele nutriționale, cât și durabilitatea: cânepa.

Cânepa a fost stigmatizată de zeci de ani datorită asocierii sale de neclintit cu marijuana. Adesea, împreună cu vărul său psihoactiv, valorile de mediu și nutriționale ale cânepei sunt adesea trecute cu vederea. Cea mai hrănitoare parte a plantei este sămânța – care poate fi consumată singură sau folosită pentru a face lapte și ulei. Uleiul din semințe de cânepă nu trebuie confundat cu uleiul CBD, un ulei concentrat al plantei.

Nutriția de cânepă

Valoarea nutrițională uimitoare a cânepei: proteina

Dietele fără carne și vegane sunt adesea criticate pentru că se presupune că nu furnizează toți nutrienții esențiali. Acest lucru se referă de obicei la lipsa de aprovizionare cu proteine, deoarece organismul uman este cunoscut pentru a absorbi mai bine proteinele din carne din proteinele vegetale. Cu toate acestea, acest lucru se datorează „fitaților” găsiți în plante, care pot interfera cu absorbția proteinelor.

Cânepa conține, de asemenea, toți cei 10 aminoacizi esențiali (proteine). Acest lucru este rar într-o sursă de hrană vegetală, iar absența fitaților înseamnă că organismul absoarbe aceste proteine ​​în mod eficient.

Grăsimi sănătoase

Deși peștele este considerat cea mai eficientă sursă de acizi grași omega-3, cânepa conține și mulți acizi grași esențiali. Comparativ cu peștele, absorbția omega-3 din cânepă este destul de redusă. Cu toate acestea, este o sursă excelentă de alți acizi grași care se transformă în substanțe chimice biologice importante. Acest lucru îl face o sursă excelentă de nutrienți pentru persoanele care nu mănâncă pește.

Vitamine și minerale

Cânepa nu este doar o sursă excelentă de acizi grași esențiali și proteine, ci conține și o doză sănătoasă de vitamine și minerale. Planta are un conținut ridicat de vitamina E, care ajută la menținerea sănătății pielii și a părului, precum și a fierului, care este esențial pentru sângele sănătos.

Alți nutrienți utili

Planta conține compuși numiți fitosteroli care sunt de ajutor în scăderea nivelului de colesterol. În plus, semințele de cânepă sunt o sursă excelentă de magneziu – un nutrient esențial care joacă un rol în mai mult de 300 de reacții enzimatice din organism.

Includeți cânepa în dieta dvs.

Valoarea nutrițională uimitoare a cânepei.
Semințele de cânepă pot fi consumate singure, ca parte a unei salate, coapte în pâine sau presate pentru uleiul lor. Puteți cumpăra diferite forme ale plantei la magazinele de sănătate și desigur online.

Ulei de cânepă

Uleiul de cânepă este unul dintre cele mai utilizate produse alimentare fabricate din plantă. Poate fi folosit pentru sosuri de salată și pentru a face sosuri, printre altele. Cu toate acestea, se recomandă să nu folosiți ulei de cânepă pentru prăjire, deoarece poate afecta acizii grași și îi poate transforma în grăsimi saturate. (Acest lucru se întâmplă de obicei numai atunci când temperatura este peste 200 ° C).

Laptele de cânepă

Fabricat din ulei din semințe de cânepă, apă și îndulcitori, laptele de cânepă este o alternativă excelentă fără lactate. Nu numai că este mai sănătos decât laptele lactat, deoarece are grăsimi mai puțin saturate, ci este și o sursă excelentă pentru o gamă mai variată de nutrienți.

Lasă un comentariu

Item added to cart.
0 items - lei0.00